divendres, 22 de juliol del 2011

Seminari sobre avaluació i aprenentatge cooperatiu

Dilluns passat vàrem participar al seminari conjunt de la Xarxa d'avaluació i la Xarxa d'aprenentatge cooperatiu de la UdG, impartit per dues professores convidades de la UPC, molt bones coneixedores de les metodologies participatives a l'aula i comunicadores extraordinàries: la María Martínez i l'Ana Cadenato. Ja les coneixíem a través de la seva participació als grups d'interès de docència de la UPC i en especial a través del RIMA UPC i ens han demostrat un cop més que en aquests temes són indubtablement un grup de referència amb el qual volem seguir treballant i col·laborant.

La sessió se'ns va passar volant, tot i durar quatre hores. Va comprendre tant l'avaluació de grups grans d'estudiants (amb tècniques perquè els alumnes aprenguin i nosaltres estalviem temps) com la mecànica de treballs a realitzar al llarg d'un semestre, les activitats mitjançant puzles o trencaclosques de tipus aprenentatge cooperatiu, i la utilització de rúbriques d'avaluació. Va tenir caràcter teòric i pràctic, de forma que vàrem poder treballar en petits grups i elaborar els nostres plantejaments de treballs per als alumnes a partir del que ens van anar explicant, relatiu fonamentalment a docència a assignatures d'enginyeries, però que és aplicable també a altres matèries. La participació de membres de les dues xarxes crec que va ser també molt enriquidora i va servir per establir més vincles de contacte entre tots plegats.

Esperem que tindrem noves oportunitats de cooperar amb les nostres companyes de la UPC i, per descomptat, amb els companys de la Xarxa d'avaluació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada